Despre

Toate „micile orașe” care compun Bucureștiul de astăzi încorporează în istoria lor zeci de povești și legende. Unele dintre acestea au lăsat urme vizibile și în zilele noastre. Altele au fost îngropate de arhitectura de tip nou.

SUPERPOVEȘTI din București îi provoacă pe reprezentanții tinerei generații de cititori să caute poveștile ascunse din istoria orașului: să le documenteze în familie, în cadrul comunității locale, în cadrul școlii, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, în librării, să le „vâneze” în documentele și materialele din spațiul digital, pentru ca mai apoi să le transpună în povești. Să se conecteze la istoria și poveștile orașului în care trăiesc și să ajute la păstrarea memoriei locului, povestind aceste legende mai departe.

Noi, organizatorii, așteptăm cu sufletul la gură poveștile (pentru detalii, citiți rubrica „Regulament”). Sperăm să îi transformăm pe cei mai mulți dintre autorii de povești în autori de carte cu acte în regulă. Vom tipări împreună prima carte în care cei mai tineri locuitori ai capitalei rescriu istoria Bucureștiului.

Poveștile despre oraș au făcut parte din decorul a mii și mii de vieți, decor peste care s-au depus, de la o generație la alta, straturi de memorie, file de poveste. Bucureștiul este o moștenire pe care o primim și pe care vrem să o ducem mai departe prin povești.

SUPERPOVEȘTI din București, proiect demarat cu sprijinul Ministerului Culturii, este o inițiativă a Companiei de Librării București și a Asociației Headsome Communication, realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Primăria București, Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Metropolitană București, ARCUB și Radio România Cultural.

Echipa de proiect:

Inițiatoare și coordonatoare: Oana Boca Stănescu
Creare regulament: Ioana Gruenwald
Selecție texte site: Alina Purcaru și Ioana Gruenwald
Vizualul proiectului: Mihaela Paraschivu
Consilieri: Florin Bican, Marieta Seba, Claudia Ștefania Combei
Design site: Next Hype

 

Citește cartea cu SuperPoveștile premiate la ediția a II-a