Antonia-Teodora Tiniche

Eu sunt Antonia-Teodora. Sunt jumătatea mai mare cu un minut din perechea de gemeni din familia Tiniche. Sunt elevă în clasa a III-a C, la Școala Gimnazială nr. 117, din București. Îmi place să scriu caligrafic pe caiete, să colorez mandale, animale și mașini, învăț engleza și franceza, fac baschet, iubesc să mă joc cu sora mea mai mică și îmi place să iau telefonul părinților și să compun povești. Sunt mai degrabă genul sportiv, mereu sunt în mișcare, sunt un copil foarte curios și creativ, îmi place să mă plimb cu bicicleta, cu rolele și, după cum o să vă dați seama, cu hoverboard-ul. Am participat la acest proiect cu visul ca povestea mea să ajungă, din paginile cărții, la toți copiii. Vă îndemn să-mi citiți povestea, pentru că vă va ajuta să cunoașteți o mică parte din farmecul Bucureștiului de altădată.

Curiozități despre mine, cărți, personaje și scris

Am început să iubesc poveștile și cărțile datorită farmecului din ele.

Apoi, am început să scriu încurajată de părinții mei, care au văzut cât eram de curioasă, de creativă și de atentă la tot ce se întâmplă în jurul meu.

Atunci când scriu, mă inspiră lucrurile și oamenii din jurul meu, viața pe care o trăiesc.

Pentru mine, povestea ideală conține următoarele ingrediente: multe personaje, eroi curajoși, multe aventuri, peripeții și rezolvări ingenioase ale misterelor.

Iar un personaj de toată isprava are următorul profil: este foarte puternic și foarte curajos.

Fantezii personale despre București

Dacă ar fi să închid ochii, pot să îmi imaginez că atmosfera din București se aseamănă cu cea din cartea Fuga la muzeu, în care se vorbește despre orașul american New York și despre minunatele clădiri de acolo.

Dacă ar fi să vină la București autorul meu preferat, Holly Webb, aș plimba-o prin Centrul Vechi, pe bulevardul cu fântâni muzicale, pe la Arcul de Triumf și în Parcul Cișmigiu.

Dacă Bucureștiul ar avea un animal de companie, acesta ar fi un câine care s-ar numi Bucurestius.

Dacă ar fi să îi prepar Bucureștiului o prăjitură, aceasta ar conține praf de stele, zahăr și lapte magic și s-ar numi Bucatus.

La ziua de naștere a Bucureștiului i-aș invita pe pinguinul Apolodor, purcelușul Rostogol, Doctorul Aumădoare, Vulpea Micului Prinț și pe Fulger McQueen. M-aș plimba cu ei prin Centrul Vechi și pe bulevardul cu fântâni, mâncând pizza și înghețată.