Câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului „SuperPovești din București”. Cartea va fi lansată în decembrie.

Cea de-a doua ediție a proiectului „SuperPovești din București”, campania de promovare a lecturii și a scrisului creativ lansată în 2021 de Compania de Librării București (CLB) alături de Headsome Communication, și-a desemnat câștigătorii celei de-a doua ediții. Este vorba despre zece elevi din capitală, cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, ale căror povești vor fi reunite într-un volum care va fi lansat în decembrie, fiind apoi distribuit cu acces gratuit în toate librăriile din rețeaua CLB.

Bucureștiul înseamnă, de fapt, zeci de mici orășele, cu propriile povești fondatoare ce coabitează într-o entitate simplificată administrativ

Avem nevoie să tot repovestim orașul, spune Oana Boca Stănescu, manager cultural, consultant în comunicare & fondatoarea Headsome Communication. Poveștile fiecărei generații sunt un spațiu de respiro, o legătură intimă a istoriei, un fir necesar care leagă straturile de memorie. Iar Bucureștiul are nevoie de povestitori noi. Până la urmă, sufletul unui oraș rămâne viu doar prin viețile locuitorilor lui. Așa a pornit Oana proiectul Superpovești din București, în care cheama tinerii să caute, să descopere, să înțeleagă orașul acesta, prin secretele și legendele lui.