Bianca Maria Borș

Mă numesc Bianca Maria Georgiana Borș, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Sf. Sava“ din București. Sunt pasionată de artă, literatură și limbi străine. Îmi amintesc prima compunere pe care am făcut-o când eram mică și de-abia învățasem să scriu. A fost o scurtă poveste, dar magia de a-mi vedea propria imaginație prinzând viață pe foaie m-a fascinat încă de atunci, îndemnându-mă să nu mă opresc din a crea niciodată.

Dacă personajul tău preferat (apropo, care este acesta?) s-ar hotărî să viziteze Bucureștiul, pe unde l-ai plimba?

De fiecare dată când cineva mă întreabă care este personajul meu preferat, mă blochez puțin, deoarece îmi este dificil să aleg doar unul. Dacă este vorba de seriale sau filme, personajul meu preferat ar fi Will Graham. Este un personaj introvertit, care preferă natura și compania animalelor, iar dacă ar veni în București primul loc pe care i l-aș arăta ar fi parcurile de aici, preferabil într-o zi în care nu este foarte aglomerat. Personajul meu preferat dintr-o carte ar fi Magnus Bane, din seria Vânătorii de Umbre. Magnus este o persoană foarte deschisă, căreia îi place să își trăiască viața la maxim. Are cunoștințe vaste despre trecut, datorita vârstei sale considerabile, iar dacă ar veni în București prima dată l-aș duce în Centrul Vechi unde se poate bucura de arhitectura de acolo și de atmosfera unică pe care o conferă, apoi la Muzeul Național de Istorie a României.

O amintire dragă cu un prieten petrecută în București.

Nu duc lipsă de amintiri dragi din București, acesta fiind orașul în care m-am născut și am crescut, dar dacă ar fi să aleg una petrecută alături de un prieten, ar fi o întâmplare de acum doi ani, când o prietenă dragă mie din Ploiești pe care o văd foarte rar a venit în București și am petrecut ziua împreună descoperind orașul.

Cu ce îți place să călătorești prin București? De ce?

De obicei îmi place să merg cu mașina deoarece mă relaxează, dar nu este niciun secret că traficul din București este de evitat. Din acest motiv prefer să folosesc metroul.

Dacă n-ai locui în București, unde ți-ar plăcea să locuiești?

Mi-ar plăcea foarte mult să locuiesc în Brașov. Este unul dintre orașele mele preferate, mai ales datorită arhitecturii și aerului montan din zonă.

Ce locuri ai vrea să se schimbe în bine în București?

Aș vrea să văd clădirile din Centrul Vechi, care sunt într-o stare de deteriorare avansată, cum sunt renovate, astfel încât zona să-și recapete vechiul aspect și, totodată, riscul de accidente în caz de cutremur să fie redus.

Ce personaj de poveste ai vrea să fie primarul Bucureștiului?

Merida mi se pare a fi cea mai potrivită pentru acest rol, având o fire puternică și o minte ingenioasă. Cred cu tărie ca ar fi o conducătoare (în acest caz, primar) bună ce ar face tot posibilul să își îndeplinească îndatoririle.

În ce anotimp îți place Bucureștiul cel mai mult?

Bucureștiul mi se pare frumos în toate anotimpurile, dar cel mai mult îmi place toamna, când este pictat în nuanțe de roșu, galben și maroniu încântătoare.

Bucureștiul din prezent, din trecut sau din viitor? Care ar fi Bucureștiul în care ai vrea să locuiești?

Nu mi-ar plăcea să locuiesc în Bucureștiul din trecut și nu îmi pot imagina cum ar arăta cel al viitorului. Sunt foarte fericită cu cel din prezent și aștept cu nerăbdare să văd cum va evolua.

Cum ai vrea să arate școala ta?

Îmi place stilul arhitectural mai vechi al liceului meu. Ce aș schimba, însă, este interiorul. Aș reface podeaua cu piatră neciobită, aș pune scaune confortabile și moi în locul celor de lemn și aș schimba tablele cu unele pe care se poate scrie cu markerul.

Dacă ar fi să ridici o statuie, ce fel de statuie ai ridica (pentru cine / pentru ce) și cum ar arăta?

Dacă aș ridica o statuie, aceasta l-ar reprezenta pe îngerul meu preferat, Castiel, al cărui nume în latină înseamnă „Scut al Domnului“. Ar fi de trei ori mai înaltă decât un om normal și ar înfățișa un înger aterizând ușor pe Pământ, înveșmântat în armură, cu aripile deschise, îndoite ca un scut împotriva tuturor relelor, un pumnal într-o mână și o mică bilă reprezentând Pământul și umanitatea în general în cealaltă.

Citește cartea cu superpoveștile premiate la ediția I-a

 

Citește cartea cu SuperPoveștile premiate la ediția a II-a