Mara Miloș

Bună, numele meu este Mara Miloș, am 11 ani, sunt elevă în clasa a V-a B la Liceul Teoretic Național. Îmi place să scriu, să ascult muzică și să desenez. Mie îmi plac aceste trei activități pe care, apropo, le fac aproape în fiecare zi, pentru că simt că mă eliberează. Mă fac să mă simt mult mai bine dacă sunt tristă, supărată sau pur și simplu am avut o zi proastă la școală. Îmi plac foarte mult pisicile, sunt animalele mele preferate; simt că le înțeleg mai mult decât pe oricare altă ființă patrupedă. Îmi place și să fac voluntariat la fundația de salvat pisicuțe „TNR” , vânzând figurine făcute de mine la școală și donând banii.

Curiozități despre mine, cărți, personaje și scris

Am început să iubesc poveștile și cărțile datorită faptului că pot să scriu efectiv orice, dacă asta simt că mă eliberează.

Apoi, am început să scriu, pentru că mă simțeam bine și pentru că puteam să-mi citesc compunerile în fața clasei (compunerile pe care mereu le făceam de o pagină sau două, de caiet studențesc).

Atunci când scriu, mă inspiră faptele și întâmplările din viața mea (chiar dacă, pe lângă povești, nu pot spune că mai scriu doar ce mi se întâmplă, ci și ce îmi vine în minte).
Pentru mine, povestea ideală conține următoarele ingrediente: jumătate de pachet de realitate + jumătate de pachet de imaginație, amestecate cu puțin praf de răbdare și puțină pudră de sens + praf de litere.

Fantezii personale despre București

Dacă ar fi să închid ochii, pot să-mi imaginez că atmosfera din București se aseamănă cu cea din cartea Anotimpul Albinelor.

Dacă ar fi să vină la București autorul meu preferat, l-aș plimba prin următoarele locuri: Palatul CEC, Biserica Stavropoleos, Spitalul Colțea, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului și Teatrul Național București.

Dacă Bucureștiul ar avea un animal de companie, acesta ar fi o pisică (pentru că tot sunt multe pisici prin oraș), iar numele acestui companion ar fi București.

Dacă ar fi să îi prepar Bucureștiului o prăjitură, aceasta ar fi „Albă ca Zăpada”, pentru că, din păcate, iarna nu prea mai ninge atât de mult din cauza încălzirii globale și cred că orașul nostru are nevoie de puțină zăpadă iarna 😄, cum avea acum mai mulți ani.

Eu, de ziua Bucureștiului, i-aș invita pe toți cei care au avut vreo idee de a scrie o carte despre București (bineînțeles, și pe organizatorii de la SuperPovești din București). Și, ca aceasta să fie și mai frumoasă, aș căuta decorațiuni tematice și oameni care ar sărbători ziua aceea.