Matei-Andrei Petrescu

Bună! Sunt Matei. Am 12 ani și sunt elev în clasa a VI-a, la Colegiul Național ,,Cantemir-Vodă” din București. În timpul liber ador să scriu și să joc jocuri video. O altă pasiune a mea este cititul. Cărțile mele preferate sunt cele din seria „Percy Jackson și Olimpienii” de Rick Riordan. Cel mai mult îmi plac cărțile de aventură și cele din genul fantasy.
Sportul meu preferat este tenisul. De obicei joc tenis în weekend, deoarece atunci am mai mult timp liber. Cât despre jocurile video, vă pot spune că îmi place enorm Minecraft. Joc Minecraft de mulți ani și nu știu dacă aș putea găsi un joc care să îmi placă mai mult.

Curiozități despre mine, cărți, personaje și scris

Am început să iubesc poveștile și cărțile datorită autorilor mei preferați care au scris nenumărate povești minunate.

Apoi, am început să scriu pentru că am simțit nevoia să îmi creez propriul meu univers, cu propriile mele personaje, în care să conteze regulile mele.

Atunci când scriu, mă inspiră tot ce este în jurul meu. În fiecare poveste a mea pornesc de la aspecte reale, la care adaug un strop de imaginație.

Pentru mine, povestea ideală conține următoarele ingrediente: creativitate, originalitate și suspans.

Iar un personaj de toată isprava are următorul profil: este original, fantastic și reprezintă o parte din autor.

Fantezii personale despre București

Dacă ar fi să închid ochii, pot să îmi imaginez că atmosfera din București se aseamănă cu cea din cărțile seriei „Harry Potter”.

Dacă ar fi să vină la București autorul meu preferat, l-aș plimba prin Parcul Carol I, Parcul Herăstrău, Parcul Floreasca și Muzeul Satului.

Dacă Bucureștiul ar avea un animal de companie, acesta ar fi un phoenix care s-ar numi Norstog.

Dacă ar fi să îi prepar Bucureștiului o prăjitură, aceasta ar conține ca ingredient principal speranța, deoarece doar aceasta a mai rămas în Cutia Pandorei. Prăjitura s-ar numi Spendora.

La ziua de naștere a Bucureștiului i-aș invita pe Albus Dumbledore, Harry Potter, Newt Scamander, Percy Jackson, Rubeus Hagrid, Ron Weasley și Hermione Granger. Iar cea mai frumoasă aniversare a Bucureștiului ar fi doar cu personaje care au luptat de partea binelui.

Citește cartea cu SuperPoveștile premiate la ediția a II-a