Petra-Alessia Tiniche

Eu sunt Petra-Alessia. Sunt sora mijlocie, dacă pot spune așa, pentru că am o soră geamănă mai mare cu un minut decât mine și încă o surioară mai mică. Sunt elevă în clasa a III-a C, la Școala Gimnazială nr. 117, din București. Îmi place matematica, am o minte ascuțită care mă ajută să fac rapid calcule. Să vă spun însă un secret: cred că tot cărțile m-au ajutat să mă descurc așa de bine! Sunt o fetiță cochetă, îmi place să mă îmbrac frumos, îmi plac vacanțele la mare, atunci când ne bălăcim cu toții în valuri. Dar, mai presus de orice, iubesc să citesc! Nu îi înțeleg pe copiii cărora nu le place să citească! Eu, dacă aș putea, mi-aș dori să locuiesc într-o librărie… sau într-o bibliotecă! În multe seri, eu îmi creez povești, ca să adorm. Odată cu acest proiect, una dintre poveștile care mă fac să visez va ajunge în paginile unei cărți adevărate. Vă îndemn să-mi citiți povestea și să facem împreună o călătorie imaginară în Bucureștiul de odinioară.

Curiozități despre mine, cărți, personaje și scris

Am început să iubesc poveștile și cărțile încă de când eram foarte mică. Părinții mi-au povestit că și la un an am ales de pe tăviță o carte și că jucăriile mele preferate au fost mereu cărțile.

Apoi, am început să scriu pentru că eram curioasă să aflu cum este să fii autor, să fii tu cel care așterne poveștile pe hârtie.

Atunci când scriu, mă inspiră cărțile pe care le-am citit de-a lungul timpului și întâmplările prin care trec personajele din aceste cărți.

Pentru mine, povestea ideală conține următoarele ingrediente: povești fascinante despre țări și orașe care au dispărut, informații inedite, aventură și personaje fascinante.

Iar un personaj de toată isprava are următorul profil: este curajos, milos, generos și deștept. El ar avea părul negru și ochii verzi și i-ar plăcea să vâneze și să citească.

Fantezii personale despre București

Dacă ar fi să închid ochii, pot să îmi imaginez că atmosfera din București se aseamănă cu cea din cartea Agatha Mistery, Crimă pe Turnul Eiffel, scrisă de Sir Steve Stevenson.

Dacă ar fi să vină la București autorul meu preferat, Roald Dahl, l-aș plimba la Ateneul Român și prin Centrul Vechi.

Dacă Bucureștiul ar avea un animal de companie, acesta ar fi un câine care s-ar numi Loialicus.

Dacă ar fi să îi prepar Bucureștiului o prăjitură, aceasta ar conține ciocolată, căpșuni, zmeură și afine și s-ar numi Explozie Curcubeu.

La ziua de naștere a Bucureștiului i-aș invita pe Matilda, Nina, James, Agatha și Micul Prinț.

Pentru mine, cea mai frumoasă petrecere aniversară trebuie să aibă musai artificii, baloane, confeti și un tort cu trei etaje.

Citește cartea cu SuperPoveștile premiate la ediția a II-a