Teodora Mateescu

Am fost pasionată de cunoaștere și învățătură încă de mică. În mare parte, asta se datorează nenumăratelor activități la care am participat de-a lungul anilor. De la ateliere, târguri, tabere, până la lungile călătorii prin toată lumea. Pasiunea pentru scris a venit odată cu cea pentru citit și limba română. Atunci când primeam ca temă să scriem o compunere, de cele mai multe ori o terminam în pauză, iar profesoara era mereu încântată de naturalețea cu care scriam. Am ajuns să particip la concursuri și m-am bucurat enorm că munca mea era apreciată. Tânjind să îmi exprim gândurile și altfel, m-am apucat de desenat, iar de curând, încercând să îmi dezvolt atenția și îndemânarea, am început să croșetez. Toate acestea m-au dezvoltat într-un mod pozitiv și m-au ajutat să devin cea mai bună versiune a mea.

Curiozități despre mine, cărți, personaje și scris

Am început să iubesc poveștile și cărțile datorită faptului că mă puteam transpune în alte lumi, fără să mai aud nimic din jurul meu. Aveam impresia că trăiesc sute de vieți în același timp și, pe măsură ce citeam mai multe cărți, sufletul meu era tot mai însetat de a descoperi informații, experiențe, povești și cunoștințe. Citind, nu doar mă transportam în alte locuri, ci și trăiam fiecare emoție împreună cu personajele, suferind când ele pățeau ceva și bucurându-mă pentru fiecare victorie a lor.

Apoi, am început să scriu, pentru că simțeam că și eu am ceva de spus la rândul meu. Voiam să îi fac pe ceilalți să aibă aceleași trăiri ca și mine. Însă mai era și un alt motiv pentru care scriam.

Atunci când aveam prea multe gânduri, începeam să le înșir pe foaie. După aceea dezvoltam fiecare idee și, chiar și spre surprinderea mea, ajungeam să fac niște povești impresionante din experiențe personale, nu doar din unele inventate.

Atunci când scriu, mă inspiră absolut orice lucru mărunt. De obicei pornesc de la un obiect, o persoană sau o imagine și încerc să îmi imaginez povestea din spatele său. Încep să creez o lume, personaje, acțiune și tensiune, iar în final iese o poveste complexă, chiar dacă obiectul de început poate părea nesemnificativ.

Fantezii personale despre București

Dacă ar fi să închid ochii, pot să îmi imaginez că atmosfera din București se aseamănă cu cea din cartea Casa de Iarnă de Ben Guterson, deoarece ambele transmit un aer misterios, având multe enigme și secrete care vor să fie descoperite.

Dacă Bucureștiul ar avea un animal de companie, părerea mea este că cel mai potrivit ar fi bufnița deoarece iubesc bufnițele la fel de mult cum iubesc Bucureștiul. Sunt niște animale inteligente, agile și sunt considerate stăpâne ale nopții. Aș numi-o „Bucura” și ar reprezenta bucuria.

Prăjitura pe care i-aș prepara-o Bucureștiului ar fi un tort cu numeroase etaje. Ar avea toate culorile curcubeului și o multitudine de fructe. Acestea s-ar armoniza atât de bine, încât ar crea un gust suprem. Astfel tortul s-ar numi „Umami”.

La ziua de naștere a Bucureștiului, i-aș invita în special pe Percy Jackson și prietenii lui. Percy ar avea puterea să descopere secretele și misterele acestui oraș, iar cu puterile sale de semizeu ar putea rezolva din problemele Bucureștiului.