Thea Ilinca Jianu

Numele meu este Thea Ilinca Jianu, am 11 ani și sunt elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic Național. Am multe pasiuni: îmi place să cânt la tobe, să dansez, îmi place tenisul, să fac echitație și să desenez. Îmi place să călătoresc, pentru că așa îmi găsesc ideile și inspirația pentru povești. Ador să citesc și, nu neg, să mă uit la filme SF. Vorbind de filme science fiction, serialul meu favorit este Star Trek, the Next Generation, care m-a inspirat să scriu această poveste.

Curiozități despre mine, cărți, personaje și scris

Am început să iubesc poveștile și cărțile datorită părinților mei, care îmi citeau povești seara, la culcare. Apoi, când am învățat să citesc, prima carte pe care am citit-o integral și care mi-a deschis apetitul pentru lectură a fost Matilda, de Roald Dahl.

Apoi, am început să scriu, pentru că doamna învățătoare, Maria Bondoc, ne-a încurajat să inventăm povești încă din clasa pregătitoare. După aceea, am prins gustul scrisului: pofta vine scriind povești. Iar doamna Roxana Neacșu m-a încurajat, la rândul ei, prezentându-mi tot felul de concursuri de scris povești.

Atunci când scriu, mă inspiră evenimentele din viața de zi cu zi. De exemplu, pentru cea de-a doua ediție a concursului SuperPovești din București, am căutat mai multe săptămâni ideea care să mă încânte și să mă motiveze să scriu, până într-o zi, când m-a lovit inspirația ca un fulger, în timp ce mă uitam la serialul meu preferat.

Pentru mine, povestea ideală conține următoarele ingrediente: 500 de grame de acțiune, 300 de grame de suspans, un praf de umor și, bineînțeles, o pisică.

Iar un personaj de toată isprava are următorul profil: este inteligent, descurcăreț, amuzant, corect, loial și are un inamic pe măsură.

Fantezii personale despre București

Dacă ar fi să închid ochii, pot să îmi imaginez că atmosfera din București se aseamănă cu cea din cartea Charlie și fabrica de ciocolată, cu miresmele dulci, excentricul Willy Wonka și cântecul său de introducere: „Hihi haha hoho”.

Dacă ar fi să vină la București autorul meu preferat, l-aș plimba prin toate locurile mele favorite din oraș: la ceainăria mea preferată unde se află un câine poznaș, la Muzeul Satului, la Antipa și prin parc, cu bicicleta.

Dacă Bucureștiul ar avea un animal de companie, cred că ar fi o pisică, de culoare galbenă, cu numele de Dâmbovița sau Bucuria.

Dacă ar fi să îi prepar Bucureștiului o prăjitură, cred că ar fi plină de ciocolată, ar avea un blat roz, ar avea înghețată și toping de Oreo. Vai, mi se face și mie poftă!

La ziua de naștere a Bucureștiului, cred că Hermione Granger, Yoda, Data, pisica din Alice în Țara Minunilor ar fi personaje de nelipsit. Cea mai frumoasă petrecere ar fi, după părerea mea, una veselă, alături de familie, prieteni, surprize și tort.