Thomas Popescu

M-a atras tematica despre trecutul unei clădiri din Bucureștiul de odinioară. Istoria este asemănătoare unui basm, povestită atât de frumos, încât nu s-a putut să nu îmi placă subiectul textului pe care urma să îl scriu. Vreau să vă mai spun, ca un ultim detaliu, că am și un canal de YouTube, numit FUNTHOMAS, unde îmi prezint pasiunea pentru citit și pentru muzică.

Dacă personajul tău preferat (apropo, care este acesta?) s-ar hotărî să viziteze Bucureștiul, pe unde l-ai plimba?

Dacă m-aș plimba cu Harry Potter, personajul meu preferat, prin București, l-aș duce prin Piața Universității, ca să vadă centrul orașului.

O amintire dragă cu un prieten petrecută în București.

Una dintre cele mai frumoase amintiri din București a fost prima mea experiență la un escape room, cu prietena mea, Adriana, chiar într-o clădire veche. Orașul are multe locuri interesante și, probabil, mai puțin cunoscute.

Cu ce îți place să călătorești prin București? De ce?

Prefer să merg pe jos prin București, ca să pot admira fiecare monument istoric în parte.

Dacă n-ai locui în București, unde ți-ar plăcea să locuiești?

Dacă nu aș locui în București, mi-ar plăcea să locuiesc în Londra.

Ce locuri ai vrea să se schimbe în bine în București?

Aș vrea să se schimbe în bine Centrul Vechi, deoarece sunt multe clădiri lăsate în paragină, care pot fi un pericol pentru trecători.

Ce personaj de poveste ai vrea să fie primarul Bucureștiului?

Aș vrea ca Sherlock Holmes să fie primarul Bucureștiului, fiindcă este foarte dedicat și serios când trebuie să rezolve probleme.

În ce anotimp îți place Bucureștiul cel mai mult?

Cel mai mult îmi place Bucureștiul toamna, pentru că diversitatea de frunze colorate formează un covor minunat pe jos și înfrumusețează peisajul.

Bucureștiul din prezent, din trecut sau din viitor? Care ar fi Bucureștiul în care ai vrea să locuiești?

Mi-ar plăcea să locuiesc în Bucureștiul din trecut, ca să văd cum era traiul oamenilor de atunci și cum arătau clădirile și stilurile lor de arhitectură.

Cum ai vrea să arate școala ta?

Școala mea arată deja ca într-o carte poștală veche, este foarte frumoasă. Totuși, mi-ar plăcea să aibă multe flori în jurul ei și aș vrea ca Grădina Cișmigiu, aflată în imediata vecinătate, să fie mai îngrijită.

Dacă ar fi să ridici o statuie, ce fel de statuie ai ridica (pentru cine / pentru ce) și cum ar arăta?

Dacă aș ridica o statuie, ar fi în memoria tuturor oamenilor care au făcut schimbări semnificative pentru țara noastră. Acest monument ar fi în formă de carte, semnul înțelepciunii și al implicării acestor persoane.

 

Citește cartea cu superpoveștile premiate la ediția I-a

 

Citește cartea cu SuperPoveștile premiate la ediția a II-a